+ Konu Cevaplama Paneli
1 den 2´e kadar. Toplam 2 Sayfa bulundu

Konu: Sayıştay ile Yüksek Denetleme Birleştirilsin

Site Admini Master is on a distinguished road
    Tecrübe Puanı
    10

Sayıştay ile Yüksek Denetleme Birleştirilsin

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, denetimin etkinlik ve verimliliği açısından Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı (YDK) ile Sayıştay'ın tek çatı altında birleştirilmesini önerdi. Çiçek, bakanlığına bağlı YDK ve TODAİ'nin bütçelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunumunu yaparken, tek denetim kurumunun YDK olmadığına işaret ederek, devlet hesaplarının çok önemli bir kısmının Sayıştay tarafından denetlendiğini belirtti. Denetim kurumlarının tek çatı altında toplanmasında genel bir temenni bulunduğunu ifade eden Çiçek, çalışanların özlük haklarında gerileme olmaksızın, tek çatı altında toplanmasının faydalı olacağı düşüncesini dile getirdi.

Co Admin Salomen is on a distinguished road Salomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Tek çatı altında birleştirilmesi zor zira Sayıştay ile YDK'nın sorumluluk alanları birbirinden çok farklı,şayet birleşirse yine memur kıyımı olur,ama çok zor Sayıştayın yükünün hafifletilmesi içinde aynı kurulacak olan istinaf mahkemeleri gibi bir kaç ilin kontrolünü yapan bölge denetçi birimlerinin sayıştaya bağlı olarak kurulması daha uygun gibi geliyor,zira Türkiyenin bütün evrakları Sayıştaya gidiyor onların iş yüküde fazla,çoğu usulsüzlükler gözden kaçırılabiliyor,şayet bölge denetçi birimleri olur ise mekanizma daha hızlı çalışır ve sağlam bir denetim olur,kanaatindeyim
    Dostluk para gibidir, elde edilmesi kolay korunması zor

+ Konu Cevaplama Paneli